close

Higgyen benne, hogy kézbe veheti a JÖVŐJÉT! - A megélhetést is garantáló nyugdíjáról még most, aktív korában kell gondoskodnia. Ehhez itt találja a kulcsot.

HA A VÁLLALKOZÁSOK BIZTOSÍTÁSAI ÉRDEKLIK...

 

...navigáljon a Cégbiztosítások című testvér honlapunkra!

 

UNIQA-biztosításokkal a KV-szektor értékei is teljeskörűen megóvhatók.

 

 

Tetszik?
Megosztás

PRIVÁTBIZTOSÍTÁSOK

Sztorik, kérdések és válaszok a biztosítások világából


Jövőkulcs nyugdíjbiztosítás

                                                                                                     

NAPJAINK KÉRDÉSE:

 

privatbiztositasok.nanoweb.hu kép HOGY TUD MAJD A NYUGDÍJÁBÓL MEGÉLNI EGY MAI KÖZÉPKORÚ DOLGOZÓ VAGY EGY MÉG FIATAL MUNKAVÁLLALÓ?

 

A válasz rosszkedvű. Miért? Mert a helyzet kilátástalan. Kedvezőtlenek, sőt rosszak az előjelek:

♦ Míg 2000-ben 1 nyugdíjasra még 3 aktív kereső jutott, addig 2050-re már csak alig több mint 1 járulékfizető jut majd a nyugdíjkorhatárt betöltőkre! A nyugdíjak értéke így várhatóan erőteljesen csökkenni fog.

♦ Az időskori gazdasági függőségi ráta szerint 2013-ban száz foglalkoztatottra 43 inaktív idős jutott, ez az Ageing Report előrejelzése szerint 2060-ra elérheti a 72-t. (KSH 2016. január)

♦ Jelenleg a nyugdíjba vonulók átlagbérének 66%-a a nyugdíjszámítás alapja. Ez a mérték évente egyre zsugorodik - 20 év múlva ez akár 50% alá csökkenhet.

 

HÁROM VÉLEMÉNY A VÁRHATÓ NYUGDÍJAKRÓL

„2030–2040-re a nyugdíjak helyettesítési rátája 50 százalékra is csökkenhet, ami azt jelenti, hogy az aktív évek idején megszokott jövedelem kevesebb, mint felével számolhat a munkavállaló időskori ellátásként ” – mondta a hvg.hu-nak Matits Ágnes nyugdíjszakértő, aki szerint már azoknak is jelentős életminőség-romlással kell számolnia, akiknek viszonylag normális volt a fizetésük, de nem készültek fel az időskori éveikre. – Molnár Barbara: Jöjjön az alapnyugdíj? • hvg.hu 2016. 06. 09.

 

„Ha nem gondoskodsz előre magadról, nem vagyok benne biztos, hogy más segíteni fog neked. A legjobb, ha az öngondoskodást komolyan veszed. Ebben nem vagyunk általában jók társadalmi szinten más országokhoz képest, de szerintem elég kemény idők jönnek majd. Én előtakarékoskodásban vagyok hosszú évek óta, mert azt gondolom, hogy nyugdíjra senki nem számíthat Magyarországon." - nyilatkozta a 24.hu-nak Geszti Péter - Pénzcentrum, 2016. 09. 06.

 

"Ha most nem teremtjük meg a jövőbeni anyagi biztonságunk privát alapjait, akkor két-három évtizeden belül törvényszerűen a gyermekeink, sőt az unokáink nyakába varrjuk az öregkori eltartásunk anyagi terhét, hiszen a zsugorodó állami nyugdíjvárományra is tekintettel egyre erősebb szabályokkal köti őket gúzsba a kötelező szülőtartás szigorodó szabályrendszere. A gyermekeink törvényi kötelezettségét válthatjuk ki az öngondoskodással. Az ő érdekükben kötelező a nyugdíjbiztosítás."

Farkas András (a NyugdíjGuru alapítója) • Világgazdaság, 2017. jan. 31.

 

Ez várható nyugdíjas éveire:                                                        

                 

Jövedelmi helyzet öngondoskodás nélkül     

                                 

MEKKORA LESZ AKKOR A NYUGDÍJ 20 ÉV MÚLVA? HOGYAN LEHET MAJD BELŐLE MEGÉLNI?

VAN-E MOST VALAMILYEN TEENDŐNK?

   

 

 

 

 AZ BOLDOGUL MAJD,                                          AKI MÁRIS KERES                                          EGY ÖNGONDOSKODÁSI FORMÁT                    ÉS ABBAN MEGTAKARÍT.

 

PÉLDÁUL ÍGY:                 

                                                              

Jövedelmi helyzet öngondoskodással (fenti jobb oldali piros zsák: NYUGDÍJCÉLÚ MEGTAKARÍTÁS vagyis nyugdíjbiztosítás - ebből lesz lent a zöld NYUGDÍJKIEGÉSZÍTÉS) 

 

MIKOR CÉLSZERŰ MEGKEZDENI?

Mikor kezdjem el a megtakarítást, hogy tűrhető nagyságú díj mellett összegyűljön az az összeg, ami egyben felvéve vagy járadékká alakítva biztosítani tudja majd nyugdíjas koromban is aktív életemben megszokott életszínvonalamat? - A választ az alábbi képen találja. (Hány év múlva lesz Ön 65 éves?)

   *Nem számít hozamígéretnek

 

Itt és így gondoskodhat aktív korában leendő nyugdíja kiegészítéséről:            

 

       

        

 

      Az UNIQA BIZTOSÍTÓ

      két nyugdíjbiztosítást

      is ajánl Önnek

 

 

 

Az UNIQA Biztosító első ajánlata:

 

privatbiztositasok.nanoweb.hu kép

 

 

JÖVŐKULCS CLASSIC:

Folyamatos díjas, klasszikus nyugdíjbiztosítás* 20% adójóváírással, választható kiegészítő biztosításokkal

*Befektetési egységekhez kötött változatáról lentebb olvashat

 

A „JÖVŐKULCS CLASSIC” egy klasszikus életbiztosítás, amely éppen a nyugállományba vonuláskor jár le, ezért – valamint speciális szabályai miatt - nyugdíjbiztosításnak nevezzük.

Azért klasszikus életbiztosítás, mert – ellentétben a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokkal - az előtakarékoskodó-biztosított már a szerződéskötéskor megtudja azt a biztosítási összeget, amelynek kifizetésére a biztosító garanciát vállal. Így már előre tudni lehet, mennyi pénzzel kalkulálhat lejáratkor, vagyis ez esetben nyugdíjba vonuláskor. A befizetett díjak befektetését a biztosító végzi, így a befektetési kockázat is a biztosítóé.

Hab a tortán, hogy az állam a nyugdíjbiztosításba befizetett díj 20%-ának megfelelő adójóváírást (max. évi 130 ezer Ft-ot) biztosít, tehát ezzel is növekszik idősebb korunkra szánt megtakarításunk. Kamatadó- és EHO-mentes.

Befektetése a folyamatos díjfizetés mellett rendkívüli befizetésekkel növelhetőA 20%-os adójóváírást erre is igénybe lehet venni.

 

TEGYEN MÁR MOST JÖVŐJE ÉRDEKÉBEN!

LEENDŐ NYUGDÍJA PÓTLÁSÁRA KÖSSÖN JÖVŐKULCS CLASSIC NYUGDÍJBIZTOSÍTÁST!

EZ LENYÚLHATATLAN!.

 

A JÖVŐKULCS CLASSIC NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS JELLEMZŐI

Belépési kor: 18-55 év ♦ Díjfizetés típusa: folyamatos ♦ Minimális díjak: éves 144.000 Ft, féléves 72.000 Ft, negyedéves 36.000 Ft vagy havi 12.000 Ft ♦ Díjfizetési mód: banki díjlehívás, banki utalás, postai csekk ♦ Pótdíj: csekkes díjfizetésnél a választott gyakoriságtól függetlenül 1,5% Tartam: 10-47 év (lejárata a biztosított 65. születésnapja) ♦ Első díj a szerződéskötéskor: díjfizetési ütemnek megfelelő díj ♦ havi díjfizetés esetén 3 hónapi ♦ Automatikus díjnövelés: ♦ az utolsó két év kivételével 2% (a szerződő – legkorábban a 3. biztosítási évet követően – visszautasíthatja az automatikus díjnövelést. Ennek következtében a tartamból hátralevő időtől is függő mértékben a biztosítási díj is csökkentésre kerül) Értékkövetés: nincs ♦ Várakozási idő: nincs Technikai kamatláb: 0,5 % ♦ Többlethozam: az alapbiztosítás, a rendkívüli befizetések és az adójóváírások többlethozama 0,3% feletti részének 90%-a a nyereségszámlára (vagyis visszatérítésre) kerül ♦ Rendkívüli díjfizetés nyugdíjcélra (minimális összege: 20.000 Ft):  a folyamatos díjon felül teljesített (eseti) befizetéseket – amelyből egy egyszeri 0,5%-os kezelési költség levonásra kerül - a biztosító elkülönítetten kezeli.  hozama növeli a nyugdíjbiztosítás nyereségét, igénybe vehető erre is az adójóváírás, amelynek hozama szintén növeli a nyugdíjbiztosítás nyereségét ♦ Adójóváírás:  a biztosító az alapbiztosítástól elkülönítetten, a rendkívüli befizetésekkel azonos módon kezeli;  kezelési díj nem kerül levonásra; az adójóváírás összege befektetésre kerül. A hozam 0,3% feletti részének 90%-a a jóváírás értékét növeli ♦ Maradékjogok: a nyugdíjbiztosítás 1 díjjal fedezett év után alapbiztosítása visszavásárolható, díjmentesíthető ♦ A nyugdíjbiztosítás TKM értékei: 10 évre 3,68%; 15 évre 2,92%; 20 évre 2,52%.

 

JÁRADÉKSZOLGÁLTATÁS

Kötelező, ha a biztosítás 10 évnél rövidebb életű volt, egyébként szabadon választható, hogy egy összegben veszi-e fel a biztosított a szolgáltatást vagy járadék formájában. Minimális összege: 10.000 Ft/hó. Maximum 25 évre kérhető járadékmegállapítás.

A tartam alatt állandó kezelési költség kerül levonásra (0,5-5,00%). A biztosító a járadéktőkét is befekteti, a hozamot évente a tőkéhez adja.

A járadékszolgáltatás (a járadékszolgáltatás minimális tartamának letelte után) bármikor megszüntethető – a járadéktőke 99,5%-át veheti fel a volt biztosított.

A biztosított halála esetén a járadéktőke aktuális összege kerül kifizetésre a kedvezményzett(ek)nek.

 

A NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS SZERZŐDÉS ALANYAI

Szerződő

♦  természetes és jogi személy egyaránt lehet

♦  a személye a biztosítás tartama alatt megváltoztatható (a biztosított beleegyezésével)

♦ kedvezményezettet jelöl, módosíthat (a biztosított beleegyezésével)

♦ adójóváírás igénylésére csak természetes személy jogosult.

 

Biztosított:

♦ a szerződővel azonos vagy attól eltérő személy

♦ 18 évnél idősebb, de még nem töltötte be az 55. életévét

♦ a személye nem változtatható

♦  a szerződés megkötéséhez vagy módosításához az ő írásbeli hozzájárulása is szükséges

Nem lehet biztosított:

♦ akinek részére rokkantsági vagy baleseti rokkantsági nyugdíjat, járadékot vagy rehabilitációs ellátást állapítottak meg,

♦  illetve aki megváltozott munkaképessége miatt rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásra irányuló kérelmet nyújtott be.

 

Kedvezményezett halál esetére:

♦ a biztosító haláleseti szolgáltatására jogosult(ak)

♦  név szerint megnevezett személyek vagy a biztosított örökösei

♦ a kedvezményezett(ek)et a szerződő jelöli a biztosított jóváhagyásával

♦ a személyük megváltoztatása a szerződő kezdeményezésével és a biztosított jóváhagyásával történhet.

 

Kedvezményezett minden egyéb szolgáltatásra:

A nyugdíjbiztosítási szerződésben – a haláleseti szolgáltatás kivételével – a biztosítási szolgáltatások kedvezményezettje a biztosított.

 

A biztosítás az alábbi események esetén nyújt szolgáltatást:

♦ a szerződéskötéskor jogszabályban meghatározott öregségi nyugdíjkorhatár elérése

♦ a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló jogszabály szerinti nyugdíjszolgáltatásra való jogosultság megszerzése (korkedvezményes nyugdíjba vonulás)

♦ 40%-ot elérő egészségkárosodás társadalombiztosítási határozat alapján

♦ a biztosított tartamon belüli halála.

 

MIT SZOLGÁLTAT A BIZTOSÍTÓ A BIZTOSÍTÁSI ESEMÉNY BEKÖVETKEZTEKOR?

Lejáratkor (nyugdíjkorhatár elérésekor) kifizetjük:* ♦ az ajánlat megtételekor megismert biztosítási összeget ♦ plusz a szerződésen nyilvántartott adójóváírásokat ♦ plusz az összegyűlt rendkívüli befizetéseket ♦ plusz a nyereséget

*Az ügyfél választása szerint járadék formájában vagy egy összegben

 

Nyugdíjjogosultság korhatár előtti megszerzése és tényleges nyugdíjba vonulás alkalmából* kifizetjük: ♦ az alap-nyugdíjbiztosítás aktuális visszavásárlási összegét ♦ az összegyűlt rendkívüli befizetéseket ♦ a szerződésen nyilvántartott adójóváírás aktuális értékét ♦ a nyereségszámla aktuális értékét

*ha a szerződés kezdetétől még nem telt el 10 év, a szolgáltatás csak járadék formájában kerülhet kifizetésre

 

A biztosított tartam közbeni halálesetekor kifizetjük:* ♦ a folyamatos alapbiztosításra addig befizetett – díjfizetési pótdíjakkal csökkentett – díjjal megegyező összeget ♦ az összegyűlt rendkívüli befizetéseket ♦ a szerződésen nyilvántartott adójóváírás aktuális értékét ♦ a nyereségszámla aktuális értékét

*egy összegben a kedvezményezett(ek)nek

 

A tartam közben egészségkárosodás miatt megszűnő szerződés alkalmával kifizetjük:* ♦ az alap-nyugdíjbiztosítás 5%-kal növelt visszavásárlási összegét ♦ az összegyűlt rendkívüli befizetéseket ♦ a szerződésen nyilvántartott adójóváírás aktuális értékét ♦ a nyereségszámla aktuális értékét

*egy összegben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adózási tájékoztató – szja-kedvezmény

Magánszemély szerződő jogosult adójóváírásra

Az adójóváírás a következő termékek esetén vehető igénybe összesen 280.000 Ft összegben:

♦ Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ) – 20% max. 100 eFt

♦ Önkéntes nyugdíjpénztár – 20% max. 150 eFt

♦ Nyugdíjbiztosítások (pl. Jövőkulcs) – 20% max. 130 eFt

Az adójóváírást a NAV a kért megtakarításba, pl. a nyugdíjbiztosításba utalja.


 

 

 

 

Az adójóváírás feltétele:

♦ amennyiben az egyéb adókedvezmények - családi adó- és járulékedvezmény – után marad ennyi visszaigényelhető SZJA

♦ nincs a szerződőnek adótartozása (NAV, önkormányzat)

 

"4. Nem jogosult az adójóváírásra? Van megoldás!

Nagyon sokan vannak azonban Magyarországon, akik nem tudnák kihasználni a 130 ezer forintos adójóváírást nyugdíjbiztosításukon – hiába rendelkeznek akár jelentős jövedelemmel is. Ugyanis mintegy 1,5 millió olyan adózó van, aki vállalkozóként dolgozik, vagy akit minimálbéren foglalkoztatnak, a fizetésük többi részét pedig zsebbe kapják. Mégsem bukják el feltétlenül a 130 ezer forintos állami támogatást, akik kevés SZJA-t fizetnek, ugyanis a három nyugdíjcélú megtakarítás közül a nyugdíjbiztosítás esetében a biztosított (aki majd a nyugdíjat kapja) és a szerződő (aki a díjat fizeti) személye eltérhet. Ha tehát valakinek nincs bejelentett adóköteles jövedelme, de valamelyik családtagjának van, fizetheti helyette ő is a nyugdíjbiztosítást, így ki tudják használni az állami adójóváírás összegét."

(7 fontos tény a nyugdíjbiztosításokról - Biztosítási Szemle, 2017. 04. 20.)

 

IRÁNYTŰ

Minél magasabb a havi díjbefizetés mértéke, annál magasabb lesz a lejárati összeg nyugdíjba vonuláskor, és annál magasabb lesz az adójóváírás lehetőségének mértéke is. Adó-visszatérítésének mértékét havi 54.200 Ft díjbefizetéssel maximalizálhatja. Így akár évi 130.000 Ft állami támogatásban részesülhet.

 

VÁLASZTHATÓ KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁSOK

♦ Baleseti eredetű maradandó egészségkárosodásra szóló kiegészítő biztosítás

♦ Kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítás

♦ Med TopDoc kiegészítő biztosítás

 

Általános szabályai:

Szerződő: az alapbiztosításéval azonos

Biztosított: az alapbiztosítás biztosítottjával azonos, 18-55 éves; lejáratkor max. 65 éves

Kedvezményezett: a kiegészítő biztosítás biztosítottja

Válaszható biztosítási összeg: 1-5 millió Ft, Med TopDocnál évi 1 millió euró, a tartam alatt 2 millió euró.

Díja: a választott szolgáltatás összegétől és az életkortól függ, fizetési gyakorisága az alapbiztosításéval megegyező; automatikus díjemelés nincs, értékkövetés nincs, tartam közben nem köthető, önállóan felmondható.

 

BALESETI EREDETŰ MARADANDÓ EGÉSZSÉGKÁROSODÁSRA SZÓLÓ KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁS

Biztosítási esemény:

♦ a biztosítottnak balesetből eredően, annak bekövetkeztétől számított 2 éven belül megállapított maradandó egészségkárosodása

♦ A biztosítási esemény időpontja a baleset időpontja.

 

Biztosítási szolgáltatás:

♦ a baleset időpontjában érvényes biztosítási összegnek (1, 2, 3, 4 vagy 5 millió Ft) a megállapított egészségkárosodás mértékével megegyező százaléka

A szolgáltatás teljesítésének feltétele:

♦ A biztosított életben léte a baleset bekövetkezte után 30 nappal

 

KRITIKUS BETEGSÉGEKRE SZÓLÓ KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁS

♦ Három választható csomag (K1, K2, K3)

♦ Területi hatály: Európa

 Csomag

 Biztosítási események

 Biztosítási szolgáltatások

 

 K1

 

 Rosszindulatú daganatos  betegségek

 

 

 Érvényes biztosítási összeg*

 

 K2

 

 8-féle betegség/műtét:

 Rosszindulatú daganatos  betegség

 Agyi érkatasztrófa

 Aorta műtét

 Cardiomyopathia

 Elsődleges kisvérköri  hipertónia

 Koszorúér áthidalási (by-pass)  műtét

 Szívbillentyű műtét

 Szívizomelhalás (szívinfarktus)

 

 

 Érvényes biztosítási összeg*

 

 K3 

 

 35-féle betegség, műtét:

 Rosszindulatú daganatos  betegség

 Agyi érkatasztrófa

 Aorta műtét

 Cardiomyopathia

 Elsődleges kisvérköri  hipertónia

 Koszorúér áthidalási (by-pass)  műtét

 Szívbillentyű műtét

 Szívizomelhalás (szívinfarktus)

 A gerincvelő szürkeállomá-  nyának  gyulladása

 Poliomyelitis  (Gyermekbénulás)

 Agyvelőgyulladás

 Alzheimer-kór

 Aplasztikus anaemia

 Bakteriális agyhártyagyulladás

 Creutzfeldt-Jakob kór

 Harmadfokú égés

 Heveny, súlyos májgyulladás

 Jóindulatú agydaganat

 Kóma

 Krónikus veseelégtelenség

 Motoneuron  (mozgató  idegsejt)  károsodás

 Némaság

 Paralízis

 Parkinson kór

 Sclerosis multiplex

 Siketség

 Súlyos fejsérülés

 Súlyos, műtéti beavatkozást      igénylő Crohn-betegség

 Súlyos, vastagbél-  eltávolítással  kezelt colitis  ulcerosa

 Szervátültetés

 Szisztémás lupus  erythematosus  (SLE)

 Szisztémás szklerózis  (Scleroderma,  PSS)

 Vakság

 Végállapotú májelégtelenség

 Végső stádiumú tüdőbetegség

 Végtagelvesztés

 

 

 Érvényes biztosítási összeg**

* A K1-be, K2-be sorolt betegség vagy műtét bekövetkezése esetén kifizetjük az érvényes biztosítási összeget és a kiegészítő biztosítás megszűnik

**A K3-as csomag: betegségek 2 csoportba sorolva a megszűnést, megmaradást illetően:

      ♦ az 1. csoportba soroltak esetén (lásd az alábbi táblázatban) kifizetjük az érvényes biztosítási összeget és a kiegészítő biztosítás megszűnik

      ♦ a 2. csoportba soroltak esetén (lásd az alábbi táblázatban) a szolgáltatást követően  a kockázatviselés  az adott kritikus betegségre megszűnik, a többi betegség vonatkozásában azonban megmarad

      ♦ újabb kifizetés feltétele a 2. csoportba soroltaknál, hogy az egyes biztosítási események között legalább 12 hónapnak el kell telnie.

A kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítás betegségcsoportjai

  1. csoport

  2. csoport

 Rosszindulatú daganatos betegség

 Agyi érkatasztrófa

 Aorta műtét

 Cardiomyopathia

 Elsődleges kisvérköri hipertónia

 Koszorúér áthidalási (by-pass) műtét

 Szívbillentyű műtét

 Szívizomelhalás (szívinfarktus)

 Alzheimer-kór

 Creutzfeldt-Jakob kór

 Kóma

 Krónikus veseelégtelenség

 Motoneuron (mozgató idegsejt)  károsodás

 Paralízis

 Parkinson kór

 Sclerosis multiplex

 Szervátültetés

 Szisztémás szklerózis (Scleroderma,  PSS)

 Végállapotú májelégtelenség

 Végső stádiumú tüdőbetegség

 A gerincvelő szürkeállományának  gyulladása

 (Poliomyelitis-Gyermekbénulás)

 Agyvelőgyulladás

 Aplasztikus anaemia

 Bakteriális agyhártyagyulladás

 Harmadfokú égés

 Heveny, súlyos májgyulladás

 Jóindulatú agydaganat

 Némaság

 Siketség

 Súlyos fejsérülés

 Súlyos, műtéti beavatkozást igénylő  Crohn-  betegség

 Súlyos, vastagbél-eltávolítással kezelt  colitis  ulcerosa

 Szisztémás lupus erythematosus (SLE)

 Vakság

 Végtagelvesztés

 

 

MED TOPDOC KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁS

Biztosított lehet az az alapbiztosítást is megkötő személy, aki

♦ állandó tartózkodási helye van Magyarországon

♦ a biztosítás megkötése előtti 10 évben nem volt* például

            ♦ daganatos megbetegedése

            ♦ szívbetegsége

            ♦ strokja vagy agyvérzése

            ♦ cukorbetegsége stb.

*ha kíváncsi a pontos egészségügyi követelményekre, érdeklődje meg (az oldal alján talál üzenetküldés lehetőséget - ott biztosítása díját is megérdeklődheti)

Biztosítási események:

♦ rákos megbetegedések kezelése

♦ szívkoszorúér áthidaló by-pass műtét

♦ szívbillentyűcsere vagy –korrekció

♦ élő donoros szerv- és szövetátültetés

♦ csontvelőátültetés saját szervezetből vagy élő emberi donorból

♦ agyi és koponyaüri idegsebészeti beavatkozások.

 

Hogyan nyújt segítséget a Med TopDoc?

A Best Doctors közreműködésével

♦ második orvosi véleményt adunk  a megbetegedett biztosítottnak

♦ felkutatjuk a világ legjobb specialistáit

♦ javaslatot teszünk az orvosi kezelésre

            ♦ 3 opció ajánlása (nem intézmény, hanem specialista!)

♦ megszervezzük és finanszírozzuk

            ♦ a külföldi kezelést

            ♦ az utazást és a szállást – 1 fő kísérő részére is

            ♦ kórházi napi térítést fizetünk a betegnek

♦ kísérő is kérhető az utazáshoz

♦ a hazatérés után utókezeléskor limit erejéig térítjük a gyógyszerek költségeit (50.000 euró/tartam)

♦ elhalálozás esetén térítjük a hazaszállítás költségeit.

 

Med TopDoc biztosítási szolgáltatások és limitek:

 

 

  DÍJÉRDEKLŐDÉS 

 

 

 

Szívesen kiszámoljuk Önnek vagy hozzátartozójának a Jövőkulcs Classic nyugdíjbiztosítás kezdeti éves díját, ha megadja az alábbiakat az oldal alján található üzenetablakba:

- e-mail címe

- nyugdíjelőtakarékoskodást megkezdeni kívánó születési éve

- a nyugdíjbiztosítás tervezett havi díja (összesen, ha kiegészítőt is köt) 

- ha szeretne kiegészítő biztosítás(oka)t is, akkor

♦ baleseti eredetű maradandó egészségügyi károsodásra szóló kiegészítő biztosítás tervezett díja (1-5 millió Ft)

♦ kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítás tervezett csomagjának megnevezése (K1, K2 vagy K3), biztosítási összege (max. 5 millió Ft)

♦ Med TopDoc választása esetén elég a szándék megnevezése

 

EGYSZERŰSÍTVE:

születési év + nyugdíjbiztosításra szánt összeg havonta

(► a többit majd lelevelezzük)

 

PÉLDA 1.

Tárgy: JC 

Üzenet:

Születés év: 1980. Tervezett havi díj: 25.000 Ft.  Kritikus betegségek: K2 csomag 2 és fél millió Ft.

 

PÉLDA 2.

Tárgy: JC

Üzenet: 

Szül. év: 1980.  25-28 ezer forint havonta. A kritikus betegségek érdekelnek.

DÍJÉRDEKLŐDÉSHEZ ÜZENETABLAK AZ OLDAL ALJÁN!

 

 

 

 Az UNIQA Biztosító második ajánlata:


JÖVŐKULCS BONUS

Folyamatos díjas,

befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítás 

20% adójóváírással,

választható

kiegészítő biztosításokkal

 

A „JÖVŐKULCS BONUS” nyugdíjbiztosítás, amelyhez az állam a befizetett díj 20%-ának megfelelő adójóváírást (max. évi 130 ezer Ft-ot) biztosít. Kamatadó- és EHO-mentes.

A „Jövőkulcs Bonus” egy befektetési egységekhez kötött, folyamatos díjfizetésű nyugdíjbiztosítás, amelynél a szerződő döntheti el, hogy a díja befektethető részét a biztosító mely eszközalap(ok)ba helyezze el (ún. befektetési egységek formájában). A szerződő a rendelkezésre álló, különböző devizanemekben nyilvántartott eszközalapok közül megtakarítása futamidejének, kockázatviselési hajlandóságának, valamint annak megfelelően válogathat, hogy a későbbi szolgáltatást milyen pénznem(ek)-ben szeretné igénybe venni.

A befektetés aktuális értékét a választott eszközalap(ok) aktuális árfolyama határozza meg. Ez az árfolyam az eszközalapokat alkotó mögöttes befektetések piaci értékének növekedésétől vagy csökkenésétől függően változik. Tehát nincs előre meghatározott és garantált összeg a lejáratkor felvehető összegre vonatkozóan: az ügyfél dönt befizetéseinek befektetéséről és ő viseli a befektetés kockázatát is.

Befektetése a folyamatos díjfizetés mellett rendkívüli befizetésekkel (forint vagy euró) növelhető. A 20%-os adójóváírást erre is igénybe lehet venni.

Nálunk jó helyen van a befektetése!

A MoneyMon független tanácsadó cég 2010-ben rendezte meg először  a legjobban teljesítő unit-linked eszközalapok megmérettetését. A legjobban teljesítő eszközalapokat az UNIQA kezelte 2010-ben és a következő években is. Jó kezekbe kerül a befektetése, ha a Jövőkulcs eszközalapjait használja nyugdíja kiegészítésére!


    

 

 

 

 

 

 

TEGYEN MÁR MOST JÖVŐJE ÉRDEKÉBEN!

 LEENDŐ NYUGDÍJA PÓTLÁSÁRA KÖSSÖN

JÖVŐKULCS BONUS NYUGDÍJBIZTOSÍTÁST!

EZ LENYÚLHATATLAN!

 

 

A NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉS ALANYAI:

Lásd fent, a Jövőkulcs Classicnál leírtakat!

 

JÖVŐKULCS BONUS BEFEKTETÉSI EGYSÉG TÍPUSAI

(A díjakat és a befizetéseket a biztosító befektetési egységekké alakítja – a cél eszközalapokat, ahová a befektetés történik, a szerződő határozza meg)

Megtakarítási egység: a díjból levont költségek utáni díjrész megtakarítási egységekben kerül befektetésre

Nyugdíj extra egység: a szerződő által nyugdíjcéllal teljesített rendkívüli befizetésekből képzett egységek

Adójóváírás extra egység: a NAV által utalt adójóváírásból képzett egységek

Bónusz egység: különféle jogcímeken a biztosító bónusz egységeket ír jóvá a szerződésen, melyeket a szerződés bónusz számláján tart nyilván, és szintén befektetésre kerülnek

Kiegészítő extra egység: A szerződő által nem nyugdíjcéllal teljesített rendkívüli befizetésekből képzett egységek

 

VÁLASZTHATÓ ESZKÖZALAPOK

Az eszközalapok befektetési politikája

– forintban vagy euróban –

BEFEKTETÉSI STRATÉGIÁT KÍNÁLÓ ESZKÖZALAPOK

Menedzselt konzervatív HUF

€-Menedzselt konzervatív €

Menedzselt kötvénytúlsúlyos HUF

€-Menedzselt kötvénytúlsúlyos €

Menedzselt kiegyensúlyozott  HUF

Menedzselt részvénytúlsúlyos  HUF

€-Menedzselt részvénytúlsúlyos €

Feltörekvő Piaci részvény HUF

Fejlett Piaci részvény  HUF

 

SPECIÁLIS BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉGET KÍNÁLÓ ESZKÖZALAPOK

Rövid lejáratú pénzpiaci termékekbe fektető  HUF

Forint likviditás HUF

€-Likviditás €

Magyar államkötvény  HUF

Hazai részvény  HUF

Spektrum abszolút hozam HUF

€-Spektrum abszolút hozam €

Arany  HUF

€-Arany €

Globális kötvény  HUF

Nemzetközi ingatlan  HUF

Új technológiák  HUF

ProtAktív Globális részvény  HUF

 

LEJÁRATRA OPTIMALIZÁLT ESZKÖZALAPOK

Cél 2030-50  HUF

 

A BEFEKTETÉSEK MÓDOSÍTÁSA

Átirányítás: a jövőben esedékes díjak más eszközalapokba való irányítása bármikor lehetséges és költségmentes

Áthelyezés:

♦ meglevő befektetési egységek áthelyezése más, de azonos pénznemben nyilvántartott eszközalapokba

♦ áthelyezés napján érvényes árfolyamon történik

♦ bónusz egységekre nem kérhető (együtt mozognak a megtakarítási egységekkel)

Áthelyezés költsége:

♦ évente az első ingyenes

♦ utána 4,5‰ (min. 300 Ft).

 

DÍJARÁNYOS KEZDETI KÖLTSÉGEK

(A befizetett díjakból kerül levonásra – a biztosító a tartam alatt különböző bónuszok útján visszatéríti)

♦ Rendszeres díjakra

            ♦ az 1. évben: 80%

            ♦ a 2. évben: 50%

            ♦ a 3. évben 20%

♦ Nyugdíjcélú rendkívüli díjfizetésre: 3%

♦ Kiegészítő rendkívüli díjfizetésre: 1%

♦ Adójóváírásra: 0%.

 

KÖLTSÉG-VISSZATÉRÍTÉSI BÓNUSZOK

Táblázat a Feltételekben – jóváírások 20 évig

♦  díjarányos kezdeti költség-visszatérítési bónusz – 20 év alatt 100%-ban visszaadjuk

♦ rendszeres költség-visszatérítési bónusz (a 4. évtől 7,5%-át jóváírjuk 20 évig)

♦ díjnagyságtól függő bónusz (évi 180.000 Ft-tól 1-4% 400.000 Ft-ig)

♦ díjfizetési módtól függő bónusz: díjlehívás és átutalás esetén 1%

♦ hozambónusz: 0,5%/év a 20. évig

 

A NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS SZOLGÁLTATÁSAI

Nyugdíjkorhatár betöltésekor kifizetésre kerül:

♦ az alap-nyugdíjbiztosításhoz tartozó összes befektetési egység (a bónusz befektetési egységeket is ideértve)

♦   a nyugdíjcélú extra befektetési egységek

♦ az adójóváírásokból összegyűlt extra befektetési egységek aktuális értéke.

 

Nyugdíjjogosultság korhatár előtti megszerzése és tényleges nyugdíjba vonuláskor kifizetésre kerül:

♦ az alap-nyugdíjbiztosításhoz tartozó megtakarítási, nyugdíjcélú extra, adójóváírás extra befektetési egységek 100%-ának, valamint a bónusz befektetési egységek 80%-ának aktuális befektetési értéke*

♦ kiegészítő extra egységek aktuális befektetési értékének 100%-a egy összegben

*ha a szerződés kezdetétől még nem telt el 10 év, a szolgáltatás csak járadék formájában kerülhet kifizetésre

 

Egészségkárosodási szolgáltatásként kifizetésre kerül:

♦ az alap-nyugdíjbiztosításhoz tartozó összes befektetési egység (megtakarítási, nyugdíjcélú extra, adójóváírás extra, bónusz) aktuális befektetési értéke

♦ kiegészítő extra egységek aktuális befektetési értéke.

 

Haláleseti szolgáltatásként kifizetésre kerül:

♦ az alap-nyugdíjbiztosításhoz tartozó összes befektetési egység (megtakarítási, nyugdíjcélú extra, adójóváírás extra, bónusz) aktuális befektetési értéke

♦ kiegészítő extra egységek aktuális befektetési értéke.

♦ baleseti halál esetén 500.000 Ft többletszolgáltatás

 

A JÖVŐKULCS BONUS NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS KONDÍCIÓI

Belépési kor: 18-55 év ♦ Kiegészítő biztosítás belépési kora: 18-55 év ♦ Alapbiztosítás max. lejárata: 65 éves korban ♦ Kiegészítő biztosítás max. lejárata: 65 éves korban ♦ Alapbiztosítás min. és max. tartama: min. 10 év, max. 47 ♦ Kiegészítő biztosítás max. tartama: nyugdíjkorhatárig♦Díjfizetés típusa: folyamatos ♦ Minimális díjak: éves 144.000 Ft, féléves 72.000 Ft, negyedéves 36.000 Ft vagy havi 12.000 Ft ♦ Automatikus díjnövelés: a biztosítás díja évente 2,5%-kal nő – a  4. évtől kezdődően a díjnövelés visszautasítható, az évfordulókon csökkenthető is a díj a  mindenkori minimáldíjig ♦ Díjfizetési mód: banki díjlehívás, banki utalás, postai csekk ♦ Első díj: díjfizetési ütemnek megfelelő, havi díjfizetés esetén 3 hónapi ♦ Rendkívüli díjfizetés forintban vagy euróban (min. 20.000 Ft, ill. 100 euró) – rendelkezni kell, hogy nyugdíjcélú vagy kiegészítő ♦ Értékkövetés: lehetőség van a díjnövelés mértékét meghaladó díjemelésre ♦ Várakozási idő: nincs ♦ Tartam: 10-47 év (lejárata a biztosított 65. születésnapja) ♦Tartamhosszabbítás: 85 éves korig ♦ Maradékjogok: a szerződés 1 év után díjmentesíthető, részlegesen (3 év után) vagy teljesen (1 év után) visszavásárolható ♦ A szerződés 3 év után max. 1 évre (legfeljebb kétszer) szüneteltethető

 

JÁRADÉKSZOLGÁLTATÁS ÉS ADÓZÁSI TUDNIVALÓK

Lásd fent, a Jövőkulcs Classicnál leírtakat!

 

KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁSOK

A Jövőkulcs Bonus nyugdíjbiztosítás önállóan is megköthető, de az alábbi kiegészítőkkel jobban vigyáz magára:

♦ Baleseti eredetű maradandó egészségkárosodásra szóló kiegészítő biztosítás (1-5 millió Ft-ra)

♦ Kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítás (Kritikus betegségekre K1-K3 csomag, 1-5 millió Ft-ra)

♦ Med TopDoc kiegészítő biztosítás

Lásd fent, a Jövőkulcs Classicnál leírtakat!

 

DÍJÉRDEKLŐDÉS

Ha a biztosítás díját szeretné megtudni, az oldal alján levő üzenetablakba írja be e-mail címét, születési évét, a választott kiegészítő biztosítás megnevezését, (ha van) annak csomagszámát (K1, K2, K3), összegét (1-5 millió Ft), a biztosítás tervezett havidíját (összesen), s küldje el.

Példa:

Tárgy: JB

1980 30 ezer Ft, Med TopDoc kieg. vagy K1 3 MFt

 

E-mail üzenet küldő
E-mail cím:
Tárgy:
Üzenet:© Minden jog fenntartva.